Søk billetter

Hvorfor bestille hos oss?

  • 100% sikker betaling

  • Betal i norske kroner

  • Over 3,5 millioner solgte billetter

Fornøyde kunder

Ticmate veldedighet

Guide til London: Gode råd for å reise enkelt i London

London er et komplekst system av undergrunn, tog og busser. Alt henger bra sammen, men å komme fra én side av byen til en annen kan ta lang tid og involvere flere bytter.

Følg vår enkle guide til transport i London for å unngå stress, frustrasjon, og å lure på hvor alle feriepengene forsvant hen!

Stressfrie reisetips

Planlegg aktiviteter geografisk – Nøkkelen til suksess er å planlegge aktiviteter med tanke på hvor de er geografisk, slik at du slipper å reise fram og tilbake i områder du allerede har besøkt.

Bruk Google Maps – All transport i London, inkludert undergrunnen, tog, busser og ferger er integrert med Google. Det betyr at du kjapt kan sjekke rutetider på telefonen din, og for å gjøre det enda enklere blir alternative ruter og transportmidler framhevet når det er rushtid. Det er også en god idé å forhåndslagre anbefalte steder og ruter i Goolge Maps-appen din.

Skaff et Oyster Card eller Travelcard – Hvis du kjøper enkeltbillett hver gang du tar undergrunnen eller bussen, kommer lommeboka til å bli lettere på deprimerende kort tid. Når du bruker Oyster Card eller Travelcard kan du spare vesentlig i transportutgifter.

Å komme seg fra flyplassen til London

Det finnes flere alternativer for å komme seg til London uansett hvilken flyplass du reiser via. Dette inkluderer busser, taxi, undergrunn og tog. For store grupper kan shuttlebusser eller -biler være økonomisk. Mye bagasje, eller losji utenfor det sentrale London kan også gjøre de dyrere, men direkte alternativene mer attraktive.

Hvis du ser etter billigste løsning er undergrunnen definitivt beste valg, særlig hvis du reiser med lite bagasje (kun tilgjengelig fra Heathrow og Gatwick).

Hvis raskest er ditt foretrukne tempo, er ekspresstogene beste alternativ for deg. Det er komfortabelt og høyst anbefalt.

Heathrow Lufthavn: Raskeste alternativ er Heathrow Express. Du kan også enkelt ta undergrunnen, men merk at det kan være et stressende framkomstmiddel med store vesker og kofferter.

Gatwick Lufthavn: Gatwick Airport Train (Thameslink) er billigste alternativ, mens Gatwick-ekspressen er tilsvarende hurtig og behagelig.

Stansted Lufthavn: Enkleste mulighet fra Stansted er å ta Stansted Express til Liverpool Street Station.

Sightseeing-tips

Hvis du har planer om å dedikere noen dager til sightseeing, så lar Hop-On Hop-Off-bussene deg utforske London i ditt eget tempo. Fra dobbeltdekkerne kan du slappe av og nyte synet av den engelske hovedstaden, fornøyd med tanken på at du slipper pendlerne på undergrunnsbanen. Billettene er tilgjengelige med 24- eller 48-times gyldighet, og de inkluderer en sightseeingtur via båt på Themsen.

Ikke overse gleden ved å oppdage en by til fots, eller fra sykkelsetet. Dette er en av de beste måtene å oppleve Londons skjulte skatter på – og det gir det sjansen til å virkelig føle gatene og menneskene som lever i dem.

Uansett hvordan du foretrekker å reise, så håper vi at disse tipsene kan spare deg for tid (og penger!) når du nyter alt London har å by på.